Everesting za nešto zbilja važno

Poseban uspon na Mount Everest za “Bračke pupoljke”

Kada biste borbu Bračkih pupoljaka za besplatan prijevoz trajektom izrazili u metrima, možda biste mogli zamisliti taj dugi put poput uspona na Mt Everest koji je visok 8 848 m. Desetljeće je borbe iza njih, a svoju su im podršku posljednjih mjeseci dali svi otočani, brojna imena iz svijeta glume i glazbe, poznate ličnosti, maleni ljudi velikoga srca, objavila je FB stranica Pučišća.

A svoju će im podršku dati i Frane Drpić, mladić, zaljubljenik u biciklizam, koji je već nekoliko puta oduševio velikim podvizima na svom biciklu, kada je s bratom Jerom krenuo na put do Vukovara, ili pak onom rutom kroz cijelu Hrvatsku, od Prevlake pa sve do Dunava u nekoliko dana.

Ovoga puta podršku će dati „Bračkim pupoljcima“ Everestingom, konceptom koji je u svijetu izvelo 3707 ljudi, a u Hrvatskoj bi ih se dalo izbrojiti na prste dvije ruke.

Što je to Everesting? Nešto veoma jednostavno. Odaberete bilo koje brdo, bilo gdje u svijetu i vozite uzbrdo, ponavljate tu jednu aktivnost dok se ne popnete na 8,848 m kolika je ekvivalent visine Mt Everesta.

Frane je odabrao rutu Pučišća – Pražnica i cilj mu je u 24 uspona, kroz 18 sati, s najviše 2 sata pauze odvoziti brački Everest za Bračke pupoljke. Vožnja nizbrdo se ne broji, samo usponi. Samo ona najteža borba za krajnji cilj-ukazati koliko je težak put ljudskoga bića s poteškoćama u razvoju na jednom otoku, kada ti cijeli jedan sustav postane ogroman uteg i kada ti otok ne može dati ono što ti treba za smislen korak naprijed. Za rast k višem cilju. I zato moraš preko kanala. Svakodnevno.

Frane Drpić i inače radi s djecom s poteškoćama, a zbog toga itekako osjeća nemoć roditelja. A Frane će i uskoro i sam postati tata.

Polazak s pučiškog kružnog toka predviđa se 11. kolovoza u 11 sati.

Komentiraj