pametno želi hitno sazivanje županijske sjednice

"Prikupili smo dovoljno potpisa! Nema razloga čekati rujan, građani žele i trebaju slobodne plaže"

Stranka Pametno prikupila je dovoljan broj potpisa i gospodinu Sapunaru, predsjedniku Županijske skupštine, uputila poziv za hitno sazivanje sjednice s ciljem usvajanja Pravilnika o upravljanju pomorskim dobrom već u srpnju
Pravilnik o upravljanju pomorskim dobrom spreman je za usvajanje zbog čega nema potrebe čekati rujan, smatraju u stranci Pametno. Tim su povodom prikupili potreban broj potpisa županijskih vijećnika čime traže održavanje sjednice Skupštine u srpnju.  
“Potpisi su predani još u petak, već tjedan dana čekamo odgovor iz Županije i poziv na sjednicu. Nema razloga čekati rujan, građani žele i trebaju slobodne plaže. Zato smo prikupili potpise i očekujemo održavanje sjednice već u srpnju, s točkom dnevnog reda usvajanje Pravilnika o upravljanju pomorskim dobrom. Pravilnik bi zaštitio plaže od prekomjernih komercijalnih sadržaja, ali i građane od onih koji koncesijska odobrenja dodjeljuju svojoj rodbini, stranačkim prijateljima i donatorima” – kaže Ante Renić, županijski vijećnik Pametno i dodaje:
“Nemamo vremena za gubljenje, tim više što građani, iz dana u dan, nezadovoljni odlaze s plaža prepunih ležaljki i drugih komercijalnih sadržaja. Trebamo red i planiranje, a ne stihiju koja ponekad, nažalost, rezultira katastrofom, poput požara u ponedjeljak.”
Pozvali su sve županijske vijećnike, a davanju potpisa i inicijativi za sjednicu odazvali su se MOST i SDP.
“Kako smo i obećali, ponudit ćemo novi pristup politici na županijskoj razini. Radit ćemo isključivo za dobro građana zbog čega i inzistiramo na usvajanju Pravilnika u srpnju. Jer plaže trebaju ostati ono što i jesu, javno dobro dostupno svima” – zaključio je Ante Renić

Komentiraj