"To nije normalno"

Putnici ogorčeni “klimatizacijom” na trajektu za Brač: “Dobili smo besplatan odlazak u saunu”

Na trajektu Hrvat koji je isplovio iz Splita prema Supetru u 16:45 sati putnici koji su pohrlili u salon i zauzeli svoja mjesta nadajući se malo rashladiti grdno su se prevarili. Barem dio njih. Jedan salon je klimatiziran dok je u drugome djelu klimatiziranost ravna nuli.

Putnici ovog dijela salona na trajektu Hrvat tako se hlade lepezama, novinama, letcima. Ne pomaže baš ni hladna voda, a i kako bi kad joj je cijena na trajektu “vruća”. Boca negazirane vode od pola litre tako košta 15 kuna.

Gospođa Ana koja se pokušavala rashladiti improviziranom lepezom od reklamnog letka kazala nam je kako se prije tri dana na istom trajektu smrzla.

“Vraćala sam se u utorak navečer iz Supetra za Split i malo je reć da sam se smrzla. Klima je toliko hladila da sam se micala više puta po salonu kako bih doslovno pobjegla od hladnoće. I onda danas ovakva situacija. To nije normalno prema nama putnicima.”

Prigovor na današnju situaciju je imao i mladi tata Danko.

“S dicom i ženom idem na vikend na Brač. Dica su jedva dočekala da dođemo na trajekt, a bome i ja jer su mi napunili glavu pitanjima ‘Kad ćemo? Kad ćemo?’. I ajde, došli do luke kroz Zvonimirovu bez problema, gužve uopće nije bilo. Nešto malo u trajektnoj luci pred sam ukrcaj na trajekt. Baš sam bio ugodno iznenađen kako smo brzo sve obavili i onda sjednemo u salon i klima ne radi. Računao sam da će počet hladit kad trajekt krene, ali jok. Umjesto da smo se rashladili dobili smo besplatan odlazak u saunu”, kazao je vidno razočaran Danko.

Komentiraj