Potvrđen načelnik / Rezultati izbora: SDP-ov Frane Lozić novi-stari načelnik Milne

Image
Foto: Damir Špehar/PIXSELL

Lozić je dobio 54,19 posto glasova, od ukupno 1143

30.9.2018.
21:52
Damir Špehar/PIXSELL
VOYO logo

SDP-ov Frane Lozić novi je, stari, načelnik Milne, odlučili su na nedjeljnim prijevremenim izborima birači te bračke općine koja je bez načelnika ostala ljetos kada je ostavku, nakon jednogodišnjeg mandata, iz osobnih razloga podnio HDZ-ov Viktor Maretić.

Načelnik je izabran, neće biti drugog kruga, kazala je u nedjelju navečer predsjednica Općinskog izbornog povjerenstva Milne Antonela Franulić.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema privremenim podacima koje je objavilo Državno izborno povjerenstvo (DIP) Lozić je dobio 54,19 posto glasova, od ukupno 1143 za njega je glasovalo 330 birača.  Njegovi protukandidati HDZ-ov Branko Džimbeg, zamjenik bivšeg načelnika, dobio je 22,3 posto glasova (136), a nezavisni Nikola Buzolić 16, 3 posto (99).

 Na izbore u Milni izašlo je 53,3 posto birača, nevažećih listića bilo je čak 7,2 posto (44).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lozić je Milnu vodio od početka 2000-ih do 2015., kada ga je na prijevremenim izborima pobijedila HDZ-ova Anamarija Rošin. Na redovnim lokalnim izborima prošle godine, vlast u Milni ponovno je 'pripala' HDZ-u, da bi se sada, nakon  prijevremenih, 'vratila', SDP-u, odnosno Loziću.

U Općinskom vijeću Milne, koje ima 11 vijećnika, četiri su HDZ-ova, tri SDP-ova, dva nezavisna, a po jednog imaju HSS i HSU.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo