suradnja s caritasom / Šibenski gradonačelnik obišao prenoćište za beskućnike i donirao novac za kuhinju

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Uređenjem potkrovlja, krov nad glavom dobit će još osam osoba smještenih u četiri dvokrevetne spavaće sobe

13.1.2017.
12:24
Dusko Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

Šibenski gradonačelnik Željko Burić obišao je u petak prenoćište za beskućnike u kojem trenutno boravi deset osoba, te donirao novac za kupnju kuhinje u potkrovlju te kuće, gdje bi uskoro mogle useliti prve stanarke.

Uređenjem potkrovlja, krov nad glavom dobit će još osam osoba smještenih u četiri dvokrevetne spavaće sobe. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Još otkad je prizemlje prije oko godinu i pol ušlo u funkciju, omogućili smo beskućnicima da imaju u pravom smislu riječi organiziranu skrb, a ne samo toplo i sigurno mjesto. Tada smo najavili i da će se krenuti u adaptaciju potkrovlja kuće gdje će, prema najavama, biti smještene žene", izjavio je Burić. Dodao je da je na kući u Ulici braće Polića u suradnji s Caritasom uređeno i krovište, fasada te dvorište, a gotovo je završeno i uređenje potkrovlja.

Prenoćište za beskućnike u Šibeniku sjajna je priča, poručio je gradonačelnik, izvijestivši da grad svake godine iz proračuna izdvaja sto tisuća kuna za rad prenoćišta te pučku kuhinju u kojoj se hrani dvjestotinjak ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da bi u prenoćište mogle useliti prve stanarke, potrebno je još opremiti sanitarne čvorove i kupiti dio namještaja, rekao je v.d. ravnatelja Caritasa Miljenko Jukić te pozvao građane i tvrtke na donaciju materijala i pokućstva.

"Jako je teško reći koliko su, od početka pa do danas, koštali svi radovi jer su, uz materijal kojeg smo uzimali, dosta posla odradili volonteri i djelatnici Caritasa. More ljudi je dobrotvornim radom i prilozima sudjelovalo u ovom projektu, koji je sigurno koštao preko pola milijuna kuna", kazao je Jukić. Istaknuo je kako je po njegovim saznanjima u Šibeniku još šest beskućnika te četiri žene, koje se, rekao je, u takvim životnim okolnostima snalaze bolje od muškaraca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo