u vili dalmaciji

“Sigurna smo županija, a građani u svom gradu vole vidjeti policajce”: Na Danu policije dodijeljene zahvalnice policijskim i državnim službenicama i službenicima

Policijska uprava Splitsko-dalmatinska prigodnom je svečanošću u Vili Dalmaciji obilježila predstojeći Dan policije i dan svetog Mihovila.

Na svečanoj akademiji načelnik Policijske uprave dodijelio je zahvalnice policijskim i državnim službenicama i službenicima, koji su se u protekloj godini istaknuli svojim radom i zalaganjem, te na takav način pokazali pozitivan primjer drugim kolegama i dali svoj doprinos u podizanju ugleda policije u cjelini.

Oko 40 djelatnika dobilo je zahvalnice, a među njima i ona za uspješno provođenje projekta i suradnju sa stranim policijama “Sigurna turistička sezona”.

Iako statistika najbolje govori koliko smo sigurna županija, osobna percepcija turista i građana je ono na što se također treba računati.

“Svaki građanin nosi svoj dojam, svoju sliku i svoju impresiju onog trenutka kada je susreo policajca, kada ga je on zaustavio u prometu, kada je obavio kontrolu na granici ili mu izdao dokument”, rekao je načelnik PU Splitsko-dalmatinske Dražen Vitez i dodao kako policija želi biti pomoć i potpora svim građanima i biti tu kada im je potrebno.

“Težimo visokoj razini profesionalnosti u svom poslu i na tome ćemo raditi i u budućnosti.”

Među nagrađenima je ove godine bio cijeli odjel protueksplozijske zaštite.

“Ova nagrada znači nam dosta, znači da se cijeni naš trud i rad i lijepo je to priznanje. Ovo je poziv nije posao, ovo treba voljeti da bi se to radilo, svi skupa činimo jednu cjelinu i radimo. Opremljeni smo jako dobro, nije oprema lagana ima svojih 30 kilograma, ali možemo koristiti i prijenosan rendgen, tako da smo dobro opremljeni”, kaže policajac Ljubo Gabrić.

Da policija ima dobru suradnju s građanima i lokalnom zajednicom, ali i da im pruža spokojan, miran i kvalitetan život, kaže splitski dogradonačelnik Nino Vela.

“Sigurnost je vaša svakodnevna i temeljna zadaća. Često nismo ni svjesni čemu ste sve izloženi i što sve radite kako bi mi i naša djeca imali miran i bezbrižan san.”

Građani u svom gradu žele vidjeti policajca, a policija u zajednici također je jedan od dodataka koji stvaraju percepciju sigurnosti kod građana,

“U narednom periodu zajedničkim snagama moramo poraditi na tome da vas ima među građanima i u disperziranim područjima u ruralnim dijelovima naše županije”, kaže župan Blaženko Boban.

U suradnji s lokalnom zajednicom plan je urediti policijske postaje u Sinju, ali i na Braču, Hvaru i Visu.

Komentiraj