#neštozbiljavažno

Slavko Sobin pokazao veliko srce i priključio se borbi “Bračkih pupoljaka”

Udruga “Brački pupoljci” traži se da se kroz hitnu proceduru donese izmjena Zakona o prijevozu u linijskom i povremenom obalnom pomorskom prometu kojim bi se konačno osigurao besplatan trajektni prijevoz za odlazak djece s teškoćama u razvoju na terapije na kopno.

Roditelji s Brača se već 10 godina bore za prava svoje djece i traže da se hitnom procedurom to uvrsti i omogući kroz izmjenu jednog jedinog članka u Zakonu.

Ističu kako nemaju ništa protiv cjelovite izmjene Zakona koje najavljuje ministarstvo, kad i ako se ona uopće dogodi, ali već sada, uz ostale izazove života na otoku, među roditeljima ima veliki broj onih koji jedva financiraju i osnovne obaveze.

Kada se uzme u obzir da na cijenu trajektne karte za odlazak na neophodne terapije na kopno zna otpasti u prosjeku i preko 3.000 kuna mjesečno, onda je jasno zašto roditelji inzistiraju za uvrštavanje prijedloga izmjena članka 47. u hitnu proceduru i prije ljetne saborske stanke.

Podrška poznatih glamaca

Danas je na Facebooku “Bračkih pupoljaka” objavljen video podrške kojim je glumac Slavko Sobin podržao inicijativu za besplatan trajekt za djecu s teškoćama u razvoju.

“Ovu srijedu ponovno se odlučuje o tome u Saboru pa vas molimo da i vi proširite glas o našoj borbi koja traje već deset godina za #nestozbiljavazno. Hvala ti, Slavko i hvala svim ljudima dobre volje”, poručili su iz udruge.

Podrška Slavka Sobina Bračkim pupoljcima

[POGLEDAJ, PODIJELI, POŠALJI I TI POTPORU] Omiljeni glumac i ogromno srce Slavko Sobin također je podržao našu inicijativu za besplatan trajekt za djecu s teškoćama u razvoju. Ovu srijedu ponovno se odlučuje o tome u Saboru pa vas molimo da i vi proširite glas o našoj borbi koja traje već deset godina za #nestozbiljavazno. Hvala ti, Slavko i hvala svim ljudima dobre volje.

Objavil/a Udruga “Brački pupoljci” dne Nedelja, 07. julij 2019

Jučer je svoju podršku “Bračkim pupoljcima” iskazao još jedan glumac, Marko Petrić.

[POGLEDAJ I PODIJELI] Od posljednjeg odbijanja vladajućih da osiguraju besplatan trajekt za djecu s teškoćama u razvoju…

Objavil/a Udruga “Brački pupoljci” dne Nedelja, 07. julij 2019

Komentiraj