sa sjednice

Sljedeće godine kreće izgradnja mosta na Cetini, čvora Mravinci-TTS, kao i tunela Komorje spoj na Naklice

Za ove investicije osigurana su sredstva rekao je dožupan Ante Šošić tijekom aktualca Županijske skupštine odgovarajući na pitanja vijećnika HDZ-a Tomislava Buljana.

Njega je naime zanimalo kada će se pomaknuti s mrtve točke realizacija projekta brze ceste Split- Podstrana – Dugi rat.

“Ovo je  tema koja muči stanovnike Urbane aglomeracije Split i definitivno  prometni prioritet. Nedavno smo razgovarali s resornim ministrom upravo o ovom pravcu kojim prođe 60 tisuća vozila u ljetnom režimu, samo u čvoru Stobreč. Previše ima zahtjeva za izgradnjom prometnica, a Hrvatski cestarski sektor ima 5 milijuna eura kreditnih obaveza. Ujedno smo svjesni da ovaj koridor nije Jadranski u Europskim cestovnim koridorima, samo su dva i samim time nam je alokacija sredstava bila predodređena takvim uvjetima,” kaže dožupan Ante Šošić.

Ono što je sigurno je da do kraja godine bi trebala biti objavljen natječaj za gradnju mosta na Cetini i tunela Komorja sa spojem sjeverne na Naklice.

Rok završetka te aktivnosti  je 36 mjeseci , osigurana su sredstva s nacionalne komponente, raspitao sam se hoće li to biti dovoljno, ministar mi je rekao da hoće, ali i obećao da će se još sredstava osigurati kroz proračun za iduću godinu. U rujnu je započelo projektiranje prve faze  ceste , čvor Mravinci- TTTS , njena gradnja je  podijeljena na dvije faze , prvo ide izgradnja čvora Mravince do čvora Karepovac, a nakon toga prometnica do TTTS-a.

“Građevinska dozvola očekuje se na jesen 2019 godine, nakon toga će se obaviti javna nabava i natječaj za građenje. Za sada je realno očekivati završetak tunela Komorje spoj na Naklice, mosta preko Cetine  i početak radova Mravinci – TTTS Radovi bi na sve tri lokacije trebali započeti u idućoj godini,” kaže Šošić.

Komentiraj