Dočekalo ih gradilište

Svjetski mediji pišu o prijevari na Hvaru, objavili fotografije “nepostojeće vile”

Julie (22) je s prijateljima preko popularnog servisa Booking.com unajmila vilu za 6420 eura za 10 osoba. Međutim, kad je stigla na lokaciju gdje je trebala biti vila, doživjela je pravi šok. Dočekalo ih je gradilište!

“Došla sam u Hrvatsku 18. 8. 2019. Vila koju smo rezervirali i platili 6.420 eura za grupu od 10 osoba, smještena na otoku Hvaru, bila je prijevara”, napisala je Julie na Twitteru.

Za francuski list Le Parisiene Chloé je rekla da se njihovo razočaranje ne može opisati.

“Dočekalo nas je nekakvo polje usred ničega. Nakon toga smo otišli do susjeda da se raspitamo jer smo mislili da imamo krivu adresu. Osjećali smo se jako poniženo. Onako sami na ulici… Nikome to ne želimo”, ispričala je Chloé koja je saznala i da se ista stvar drugim turistima dogodila u srpnju.

U međuvremenu, osoba na koju je objekt registriran nije se više javljala na telefon.

Ni stranica Booking.com, preko koje su rezervirali vilu, u tom trenutku nije bila od velike pomoći. Nakon nekoliko poziva i razgovora s nekoliko različitih operatera, ponudili su im povrat novca kroz deset dana.

“U neku ruku jesu priznali svoju odgovornost da su preko svoje platforme omogućili prevarantima da posluju”, istaknula je Chloé za Le Parisiene.

Na kraju su im se iz Bookinga ispričali i rekli da će im vratiti sve novce koje su platili sa lažnu vilu. U međuvremenu je taj objekt maknut s njihove službene stranice, ali uspjeli smo naći fotografije na francuskoj stranici agoda.com.

Tako je bez smještaja grupa Francuza lutala cijeli dan pokušavajući pronaći bilo kakvo rješenje. Nakon što su prvu noć platili hotel, odlučili su se unajmiti novu vilu, zahvaljujući dobrim ljudima i brzini kojom se vijest proširila medijima, piše francuski list.

Komentiraj