U Dalmatinskoj zagori ima i do 40 centimetara snijega, pogledajte kako je izgledao Sinj

Snijeg je jučer počeo u poslijepodnevnim satima padati oko Splita.

“Palo je dosta snijega sinoć i noćas. Najviše ga ima na području Kamenskog i to 35-40 centimetara. Ima ga dosta prema Vrlici, Vrgorcu, Imotski, Tijarica, Aržano…. Poviše Klisa na Kočinjem brdu ima 10-15 centimetara snijega. Praktično cijela Dalmatinska zagora je pod snijegom.

Trideset vozila zimske službe angažirano je na čišćenju i posipanju cesta. Glavni cestovni pravci su prohodni, a postupno će se raditi i na čišćenju i posipanju cesta nižih razina”, rekao je  Petar Vuletić, voditelj zimske službe Županijskih cesta Split, prenosi Radio Dalmacija.

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Danas će  biti umjereno do pretežno oblačno, povremeno uz oborine

Bit će umjereno, ponegdje i pretežno oblačno, povremeno uz oborine, na kopnu mjestimice slabe oborine na granici kiše i snijega, a u prvom dijelu dana u Dalmaciji kiša, na jugu te u unutrašnjosti i snijeg, na sjevernom Jadranu uglavnom suho, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku za srijedu.

Ujutro na kopnu mjestimice magla. Vjetar slab, mjestimice i umjeren jugozapadni, popodne sjeverni. Na Jadranu će umjereno, na jugu i jako jugo okretati na sjeverozapadnjak i buru koji će navečer jačati. Najviša dnevna temperatura između 1 i 6 na kopnu te od 6 do 11 Celzijevih stupnjeva na obali i otocima.

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

HAK: Oprezno zbog moguće poledice na mostovima i nadvožnjacima

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski, a snijeg povremeno pada u Lici i Dalmaciji, izvijestio je u srijedu ujutro Hrvatski autoklub (HAK) te pozvao vozače na oprez zbog moguće poledice, posebice na mostovima i nadvožnjacima.

Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u unutrašnjosti, a ima je i na autocestama A1 Zagreb -Split-Ploče između Lučkog i Karlovca, A3 Bregana-Lipovac između Križa i Nove Gradiške te A7 GP Rupa-Diračje.

Vozačima HAK savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez zimske opreme.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

Komentiraj