U Sinju održano prvenstvo u obaranju ruke, fotografije su genijalne

U Sinju se održalo Prvenstvo Hrvatske u obaranju ruke gdje snage odmjerava oko 180 natjecatelja – muškaraca i žena.

Obaranje ruke može potrajati, ali uz dobru tehniku protivnika se može I brzo pobijediti.

“Tehnika je najvažnija, masa nije toliko važna tehnika i čvrstina, kile uopće ne igraju ulogu”, rekao je natjecatelj Martin Damiš.

Kilogrami su važni jedino u određivanju kategorija, a na prvenstvu u Sinju ima ih čak 24. Pravila su jednostavna,

“Nijedan od kandidata ne smije dići lakat sa peda to je automastki faul, dva faula-izgubljen meč, drugi dobiva. Tko spusti prvi do pina bez faula – pobjeda”, rekao je sudac na natjecanju Filip Fišter.

Snagu je u Sinju došlo odmjeriti više od 180 natjecatelja. Među njima žene i osobe s invaliditetom.

“Bavim se već sedam godina I prvakinja sam Hravtske već dugi niz godina pa naravno treba se pomučiti nije sve tako lako. Treba se vježbati na stoliu, dizati utege I tako”, rekla je natjecateljica Blaženka Trobić.

“Ja sam tek prije mjesec dana čuo za taj sport, pozvali smo , počeo sam trenirati tak da ću se početi I profesionalno baviti s time”, rekao je Bojan Hajdin, natjecatelj u kategoriji osoba s invalifitetom, pišu Vijest.hr.

Obaranje ruku davno je poznato sa seoskih natjecanja, a odnedavno je postao i profesionalni sport.

“Paralela se može povući sa onim klasičnim seoskim obarenjem samo na način da se radi o istom principu to jest jednog natjecatelja da ruši drugog, no ovo je profeseionalni sport ništa se bez mukotrpng treninga ne može napraviti”, rekao je predsjednik hrvatskog saveza za obaranje ruku Aleksandar Jakovac.

Glavna karakterstika profesionalnog obaranja ruku je da se obara stojeći.

Komentiraj