Mjeseci su prošli od obećanja političara

Udruga „Brački pupoljci“: Pomoć su obećali Kolinda i ministri ali mi više ne možemo čekati

Pisali smo već o problemima otočke djece s poteškoćama u razvoju, čiji roditelji su radi liječenja i terapija koje su im nedostupne na otocima troše pravo malo bogatstvo na prijevoz, ni nakon pustih obećanja političara ništa se još nije pomaklo s mrtve točke.

Političarima je očito stalo doći do otoka, fotografirati se s djecom i aktivistima koji toj djeci pokušavaju pomoći, a u tim prigodama im bomboni ispadaju iz usta.

Nakon toga, vrate se u Zagreb, a djeca ostaju na otoku s istim problemima koje su imali i prije.

Udruga „Brački pupoljci“, koja se brine za djecu s poteškoćama u razvoju otoka Brača danas se oglasila na društvenim mrežama objavom koju prenosimo u cijelosti:

Brački pupoljci nakon sastanka s ministrom: “Malo je reći da se nijedno obećanje dosad nije ispunilo”

„U posljednja dva mjeseca dobili smo obećanja od ministra Olega Butkovića i predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović da će se do ljeta osigurati besplatan trajekt za otočnu djecu s teškoćama u razvoju kroz hitnu proceduru. Poslali smo kategorizaciju i svu dokumentaciju koju su zatražili, ali još se ništa nije dogodilo. Više ne možemo čekati!!!“

Zanimljivo je istaknuti kako je prijedlog zakona još u ožujku došao do Sabora, ali tamo su na saborskom odboru za pomorstvo, promet i infrastrukturu političari koji predstavljaju i tu djecu i njihove roditelje odbili zakonski prijedlog koji im je bio na stolu.

Neka ostane zabilježeno da ga je odbilo pet HDZ-ovaca i jedan HNS-ovac.

Komentiraj