ZAR SE NIJE MOGLO PRIJE DOVRŠITI?!

Usred sezone na Braču buka strojeva i prašina: Turisti razočarani, a mještani i ugostitelji ogorčeni, gradonačelnica ne reagira

U Splitskoj malo tko će se odlučiti jesti na Rivi, jer ondje traju radovi na sanaciji obale.

Uz zaglušujuću buku građevinskih strojeva turisti se trude uživati na plaži u hladu borovine. Ništa bolje nije ni u radnoj zoni u Supetru, gdje buka strojeva traje cijeli dan.

”Ljudi iz HEP-a i ostali izvođači radova ne mogu naći kabel koji su postavili prošle godine u izvođenju infrastrukture”, kaže Ivica Arnerić, poduzetnik iz Supetra za vijesti.hr.

Samo ako se želi jesti uz prašinu i buku, može se na rivi u Splitskoj. Tamošnjim ugostiteljima promet je pao za 70 posto u odnosu na lani.

”Gosti nemaju što reći jer ih nema, odnosno u restoranu. A što se tiče apartmana zaustavio sam booking zbog eventualnih problema s gostima”, kaže Damir Bokšić, vlasnik ugostiteljskog objekta i apartmana u Splitskoj.

Radovi na sanaciji obale nisu završili do početka sezona kako je obećano.

”Radili su možda 20 dana i onda su im radnici otišli, možda nisu bili plaćeni kako je dogovoreno i zato mi ispaštamo svi”, kaže Jakša iz Splitske.

Iz lučke uprave tvrde kako se sanacija obale nije smjela odgoditi, ali kažu uskoro se zaustavljaju.

”Imamo suglasnost lokalne samouprave, s gradonačelnicom smo u kontaktu. Ona se složila da završimo asfalt idući tjedan, a ako ne završimo kamenooblagačke radove, mi ćemo idući tjedan završiti s radovima u Splitskoj”, kaže Domagoj Marović, ravnatelj Lučke uprave Splitsko-dalmatinske županije.

Gradonačelnica Supetra danas za nas nije imala vremena, ali ogorčene mještane ipak je primila.

”Zgrožen sam činjenicom da jedna gradonačelnica može izjaviti da ona neće obustaviti radove na sve zamolbe. Molio sam je da bar napravimo konsenzus, možda u nekim noćnim satima, ali ni to nije bila spremna napraviti”, kaže Ivica Arnerić.

Projekti se očito moraju raditi i u sezoni, a turisti ako im ne odgovara uvijek mogu otići negdje gdje im mir neće ometati buka građevinskih radova.

Komentiraj