ostvarenje dugogodišnjeg sna

Vatrogasci DVD-a Selca napokon će dobiti vatrogasni dom

Vatrogasci DVD-a Selca sa otoka Brača napokon će dobiti vatrogasni dom kakav zaslužuju.

Naime, jučer je u Zagrebu potpisan sporazum u Ministarstvu poljoprivrede kojim se selačkim vatrogascima daje potpora u iznosu od 7 i pol milijuna kuna. Ukupna vrijednost novog vatrogasnog doma iznosi 9 milijuna kuna, a njegova gradnja uskoro bi trebala i početi.

Priča je to koja je počela prije sedam godina kada se  prikupilo prve dokumente, a čini se kako su se trud i upornost isplatili te će ova priča imati sretan završetak.

“Na potpisivanju ugovora u Zagrebu bile su ministrica poljoprivrede Marija Vučković te ravnateljica Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Marija Copić. Veseli nas kako smo ujedno dobili najveći iznos i intezitet moguće potpore u vrijednosti sedam i pol milijuna kuna, dok je cjelokupna vrijednost projekta devet milijuna kuna.

Potpisivanje ugovora o financiranju izgradnje vatrogasnog doma ostvarenje je dugogodišnjeg sna za članove DVDa Selca, kako sadašnje tako i za sve ranije generacije, članove i volontere koji su postavili temelje naše hrabre i vrijedne vatrogasne zajednice”, objavljeno je, među ostalim na Facebook stranici DVD-a Selca.

DVD Selca osnovan je 1991. godine, a sve ove godine vatrogasci su bili “podstanari”. Promijenili su više adresa, no niti jedan “dom” nije bio adekvatan.

Nakon silne papirologije, izrade projekta, dobivanja građevinske dozvole, sada su riješili i onaj najvažniji dio, nakon čega će sve biti puno lakše. Naime, i zemljište za dom već je osigurano. Riječ je o dvije tisuće kvadrata površine između Selca i Sumartina, a Dom bi zauzeo površinu od 1150 kvadrata. Projekt su izradile arhitektice splitskog Studia R, Maja Gudić Jurač i Ivana Štambuk Poduje.

Komentiraj