potpisan ugovor

Za vodokomunalnu infrastrukturu na području Kaštela i Trogira 1,43 milijarde kuna

Ugovor o sufinanciranju izgradnje i obnove vodokomunalne infrastrukture na području Kaštela i Trogira vrijedan 1,43 milijarde kuna potpisan je u četvrtak u Splitu, a radovi trebaju biti završeni do prosinca 2023.

Ugovor o sufinanciranju projekta poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture i aglomeracije Kaštela-Trogir potpisali su ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković i direktor splitskog “Vodovoda i kanalizacije” Tomislav Šuta.

“Nakon realizacije tog projekta i izgradnje i rekonstrukcije više od 125 kilometara vodovodne mreže i više od 230 kilometara javne odvodnje, više od 8.600 domaćinstava dobit će priključak na mrežu javne odvodnje, a više od 1.600 domaćinstava priključit će se na javnu vodoopskrbu”, rekao je ministar Ćorić.

Istaknuo je kako je to jedan od većih projekata u Hrvatskoj.

Po njegovim riječima, tom vodokomunalnom infrastrukturom smanjit će se gubici vode na području Kaštela i Trogira, a poboljšat će se kvaliteta života na području Splitsko-dalmatinske županije.

Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Kako je rečeno prilikom potpisivanja ovog ugovora, od ukupno 1,43 milijarde kuna, iz fondova EU-a sufinancirat će se oko 70 posto kroz operativni program “Konkurentnost i kohezija 2014.- 2020,” a financijska sredstva iz tog programa moraju biti potrošena do kraja 2023.

Uz ugovore za europski projekt Kaštela-Trogir, potpisan je i Ugovor o sufinanciranju građenja vodnih građevina na području općine Lećevica između Hrvatskih voda i Vodovoda i kanalizacije Split vrijedan 16,1 milijuna kuna.

Komentiraj