nema predaje

“Zajednica je još uvijek skupa i ne može nas se razdvojit”: Omišani organiziraju šetnju za malu Noru

Omiš je odlučio stati uz svoju bolesnu sugrađanku, 4-godišnju Noru Rogošić koja boluje od spinalne mišićne atrofije.

Lijek za bolest postoji, znaju to već i ptičice na grani, no Nora ga nije dobila. Lijek je preskup da bi roditelji za njega imali novca, a država ga ne daje djeci koja su na respiratoru, baš kao što je i Nora.

Da stvar bude još gora, obitelj Rogošić zadesila je još jedna strašna dijagnoza. Norina majka Marina oboljela je od raka dojke. Unatoč tome, Marina ne odustaje od borbe za svoju djevojčicu. Baš kao ni njezini prijatelji!

Upravo zato odlučili su se organizirati i skrenuti još jednom pažnju na Noru i drugu djecu koja nisu dobila priliku da dođu do spasonosne Spinraze. Zato su organizirali šetnju potpore koja će se održati u subotu (15. prosinca) s početkom u 11 sati. Kreće se ispred Turjuna u Omišu.

“To bi trebao biti jedan u nizu događaja kojim ćemo podsjećati na svu onu djecu koja su na respiratoru, a koja nisu dobila lijek, kao i na starije od 18 godina. S obzirom na to da je Nora naša sugrađanka krećemo iz Omiša. Planirali smo kratku šetnju preko Fošala s jedne i druge strane, a sve organiziraju Norini prijatelji”, kazao nam je Ivan Kovačić, Omišanin čiji trogodišnji sin boluje od iste bolesti.

“Ideja je podsjetit državu da narod nije zaboravio, zajednica je još uvijek skupa i ne može nas se razdvojit po pitanju dice i bolesti”, dodao je Ivan.

Komentiraj