burno jutro

Zbog nezakonitih radova u Baškoj Vodi jutros intervenirala policija, radnici pobjegli

Rano jutros, radnici koje je prema vlastitom priznanju angažirala općina Baška Voda odnosno načelnik Josko Roščić, započeli su sa nezakonitim radovima blokiranja protupožarnog puta u vlasništvu Republike Hrvatske zbog čega je reagirala i policija.

Riječ je o protupožarnom putu koji je kao takav zaveden u službenoj dokumentaciji, pa i samoj pravomoćnoj građevinskoj dozvoli koju je društvo Čarolija d.o.o., odnosno investitor Kruno Žulj nakon 15 godina pravnih bitki dobio za izgradnju luksuznog hotela u Baškoj Vodi, a o čemu smo izvijestili javnost na novinskoj konferenciji 5.veljače 2019. u splitskom hotelu “Atrium”.

Tom prilikom je Kruno Žulj kao privatni investitor najavio skori početak radova na hotelu vrijednom preko 200 milijuna kuna te kronološki opisao 15 godina dugu bitku za pravomoćne građevinske dozvole u Baškoj Vodi. Naveo je tada i činjenicu kako ga je načelnik općine Baška Voda tražio pola jedne zgrade u vrijednosti 15 milijuna kuna na što nije pristao i od tada traje opstruiranje svake investicije iza koje stoji privatni poduzetnik Kruno Žulj.

Zbog ilegalnih radova postavljanja stupića duž čitavog protupožarnog puta koji je u vlasništvu Republike Hrvatske, a ne općine Baška Voda, Kruno Žulj pozvao je policiju, a radnici koje je angažirao Josko Roščić odnosno Općina Baška Voda su se u tom trenutku razbježali. Policijski službenici PP Makarska izvršili su uvid u službenu dokumentaciju, uvjerili se da je riječ o protupožarnom putu, fotografirali radove. Odvjetnički tim društva Čarolija d.o.o. već priprema kaznenu prijavu protiv Joska Roščića sukladno Kaznenom zakonu i Zakonu o zaštiti od požara.

Komentiraj