nadoknada štete

Župan i državna tajnica Ministarstva poljoprivrede razgovarali o nadoknadi šteta od požara

Župan Blaženko Boban je bio domaćin sastanka s državnom tajnicom Ministarstva poljoprivrede, Marijom Vučković.
Sastanku su nazočili: pomoćnik ministra poljoprivrede Krešimir Ivančić, ravnateljica Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matilda Copić, pomoćnik ravnateljice Saša Bukovac, ravnatelj Savjetodavne službe Zdravko Tušek, potpredsjednica HGK Mirjana Čagalj, direktorica Sektora za poljoprivredu i prehrambenu industriju HGK Božica Marković, zamjenik župana Ante Šošić i ravnatelj županijske Agencije RERA Jozo Sarač. 
Zaključeno je da će Županija jedinicama lokalne samouprave (gradovi Split, Solin, Omiš, općine Podstrana, Šestanovac i Cista Provo) proslijediti žurnu informaciju o pregledavanju dosad sastavljenih prijavljenih šteta i onih koje se tek sastavljaju, od strane Savjetodavne službe, u svhu kvalitetne pripreme za korištenje podmjere 5.2. Operacije 1 –Obnova poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala . Ukoliko se ukaže potreba za dodatnim radom na terenu, predmeti će se obrađivati u prostorima HGK, Županijskoj komori Split.
 Ministarstvo poljoprivrede će poslati na objavu izmijenjeni Pravilnik za korištenje navedene mjere a natječaj će se objaviti u tjednu od 31. srpnja do 4. kolovoza 2017. godine.
 Korisnici mjere 5.2. će biti oni koji će biti evidentirani u Upisniku poljoprivrednih gospodarstava do podnošenja Zahtjeva za potporu, a zahtjevi za potporu će se podnositi od početka listopada (ili ranije ako se steknu uvjeti).
Prijave svih onih koji ne će koristiti mjeru 5.2. će se obrađivati u redovitoj proceduri te će se njihove štete nastojati nadoknaditi iz općinskih, gradskih, županijskih  i državnih sredstava.

Komentiraj