Crvi svugdje oko nas

Crvi su najnoviji trend: Pogledajte grafit pored škole u Kaštelima

Već tjednima u Splitu i okolici nastaje novi trend, još od kad se među navijačima krenulo s parolom “novinari crvi”, raširilo se to poprilično, te postalo pravi hit, uostalom kao i većina toga što krene od navijačke subkulture.

Kulminiralo je nakon prošlotjedne utakmice u Rijeci, kada su navijači Hajduka došli obučeni u majice s tim natpisom, pa smo ovih dana svjedoci valu novih grafita po gradu i okolici s tim natpisom.

Naš čitatelj nam je poslao fotografiju snimljenu na zidu pored O.Š. Bijači u Kaštel Novom, koji je očito napisao netko tko je frustriran na malo drugačiji način.

Kao predstavnici novinarske struke, naravno da nećemo podržati vrijeđanje ni omalovažavanje, a posebno ne generaliziranje, ali ćemo s druge strane braniti svačije pravo na izražavanje, posebno na ovom našem malom portalu.

Zabavno je vidjeti kako trendovi rastu, dolaze i prolaze, a nas je ovaj grafit ipak dobro nasmijao, jer nas je sjetio na sve one školske frustracije koje su, srećom ili nažalost, kako se već uzme – iza nas.

Da ne bude zabune, smatramo nastavnike vrlo važnima za društvo u kojemu živimo, baš kao i novinare, i ne smatramo da ih treba nazivati crvima, ali razumijemo frustracije onih koji ih imaju potrebu vrijeđati.

Odrast će, pa će ih proći.

Komentiraj