dobro je znati

Skupo ste platili parfem, a on vam ipak brzo ishlapi? Ovo su najčešće pogreške koje radite

Uz nekoliko trikova lako ćete izbjeći pogreške i zadržati dugotrajan miris.

Iako se čini kao da oko nanošenja parfema ne postoji nikakva filozofija i da je to jednostavna stvar, to baš i nije tako. Naime, to je prava vještina koju treba savladati ako želite izvući maksimalno iz svog omiljenog parfema.

Kako bi vam u tome pomogao, poznati francuski parfemist Francis Kurkdjian za časopis Vogue otkrio je najčešće greške, ali i male trikove koji će vam pomoći da se parfem što duže zadrži na vašoj koži, piše Index.

1. Samo pošpricajte

Jedna od najčešćih pogrešaka koju radimo je da parfem našpricamo na zapešća i zatim ih trljamo jedno od drugo. No to je potpuno pogrešno jer trljanje zagrijava kožu i time se stvaraju prirodni enzimi koji mijenjaju miris parfema. Umjesto toga, parfem lagano našpricajte na tijelo i pustite da ga koža upije.

2. Čuvanje parfema

Nagle promjene u temperaturi mogu uzrokovati neočekivane kemijske reakcije pa će tako, ako parfem s citrusnim notama držite u kupaonici punoj pare, on puno kraće trajati i zadržati svježinu. Najbolje mjesto za držanje parfema je u njegovoj originalnoj kutiji, na sobnoj temperaturi.

3. Kako i gdje nanijeti parfem?

Čak ni najbolji (i najskuplji) parfemi neće dugo zadržati miris našpricate li ih na suhu kožu. Zato je krema neutralnog mirisa ili pak odgovarajući losion s istim mirisnim potpisom odlično rješenje želite li što dulje zadržati miris parfema na sebi. Također, mjesto na koje ste nanijeli parfem nikada ne prekrivajte odjećom.

4. Mala pakiranja

Umjesto da kupujete velika pakiranja, radije se počastite manjom ambalažom u kojoj će parfemi ostati svježi baš onoliko koliko je vama potrebno da ga potrošite. Naime, parfemi gube svoju svježinu već tri mjeseca nakon otvaranja, piše Index.

Komentiraj