pjesme sa radija

Domaća glazba: Evo što se najviše slušalo prošle godine

Ako te pitaju moja ljubavi, jel’ nan lipo reci je, imamo na svitu sve…, sigurno ste je i vi pjevušili, slušali, uz nju na nekog mislili.

Pjesma je to Petra Graše koja se nalazi na čelu ljestvice najslušanijih domaćih pjesama. Naime, Hrvatska diskografska udruga objavila je službenu listu emitiranja domaće glazbe iz 2018. godine i na taj način otkrila koje su se skladbe najviše puštale u radijskom eteru.

Pjesma u izdanju Tonike, a kojoj je život udahnuo Petar Grašo, donijela mu je tri službena priznanja Hrvatske diskografske unije- za muškog izvođača godine, pjesmu godine te Deezer singl godine. Osim toga, pjesma je na HR Top 40 listi provela godinu dana od samog izlaska.

Na drugom mjestu nalaze se grupa Vatra i Massimo s pjesmom Nama se nikud ne žuri u izdanju Dallas Recordsa, hitom koji je također tjednima dominirao top listom HR Top 40. Zahvaljujući ovoj pjesmi, grupa Vatra primila je priznanje Hrvatske diskografske udruge za grupu godine 2018.

Na trećem mjestu je duet Željka Bebeka i Olivera Dragojevića, Ako voliš ovu ženu u izdanju Croatia Recordsa, a slijedi Nina Badrić sa singlom Mijenja se vrijeme u izdanju Croatia Recordsa. Njezin singl bio je čak 35 tjedana zaredom na HR Top 40, čime je Nina Badrić postala najemitiranija ženska izvođačica u hrvatskom radijskom eteru.

Na petom mjestu smjestila se Mia Dimšić sa singlom Do posljednjeg retka u izdanju Croatia Recordsa. Singl je to s njenog albuma Život nije siv, najprodavanijeg albuma prošle godine.

U prvih 10 našli su se još i Saša Lozar s pjesmom Da koju izdaje Agapa Music, zatim Tony Cetinski i njegov General bez činova u izdanju Hit Recordsa. Slijedi ih Franka sa svojim singlom S tobom u izdanju Karpo Medie, dok se iza nje nalaze grupa Detour i pjesma Bez tebe (Aquarius Records) te Zsa Zsa & Vanna koje u izdanju Croatia Recordsa pjevaju pjesmu Tragom tvojih tragova.

Komentiraj