Zvijezde

Dvoje Splićana u finalu omiljenog showa, hoće li netko od njih osvojiti 100 tisuća kuna?

Ilma Karahmet, Renato Zahirović,  Noa Rupčić, kao i Splićani Lorena Bućan i Roko Blažević – petero su finalista omiljenog RTL-ova glazbenog showa koji će se večeras boriti za laskavu titulu nove zvijezde i nagradu od 100 000 kuna.

Dvije i pol tisuće prijavljenih kandidata, pet članova žirija, stotinjak audicijskih nastupa, četiri mentorska tima, napete međusobne vokalne borbe, grupni nastupi i dueti s mentorima – iza ovogodišnjih natjecatelja brojni su izazovi koje su uspješno prošli samo oni najbolji, a i sam žiri priznaje kako su tijekom posljednjih nekoliko mjeseci morali donijeti uistinu teške odluke.

”Vi ste najbolje, ali doista najbolje od svih showova koji su dosad bili. Time ste nam učinili ovaj posao i slatkim i gorkim. Bio vas je užitak slušati! Nadmašili ste sami sebe i svi ste zavrijedili biti u finalnoj emisiji!”, tepao je predsjednik žirija Tonči Huljić polufinalistima tik prije proglašenja petero finalista.

U finalnoj emisiji kandidati će morati proći tri kruga natjecanja. U prvom djelu emisije natjecatelji će otpjevati duete sa svojim mentorima, ali predstavit će se i solo nastupima, i to onim skladbama za koje smatraju da su ih najbolje izveli tijekom showa. Nakon što žiri dodijeli svoje ocjene, troje će kandidata postati superfinalisti, odnosno proći u završni krug natjecanja, pjevajući novu pjesmu po svom izboru, a žiri će tada dati svoj ‘konačni sud’.

”Od samih početaka pa do velikog finala dobili smo dragulje. Napredovali su rapidno u svakom segmentu. Neki nisu imali sreće i ispali su prije finala što mi je beskrajno žao jer se radi o ljudima koji su genijalni i koji su zaslužili finale. Vidjet ćete i sami da su finalisti sjajni. Teško je bilo kome pronaći manu”, istaknula je Nina, potvrdivši tako još jednom da žiri o njihovim vrhunskim glasovnim sposobnostima više ne želi trošiti riječi, što samo znači da od zvjezdane petorke očekuju tri perfektna nastupa, dostojna finala.

Hoće li stres i trema učiniti svoje te dovesti do krivih tonaliteta i zaboravljenih stihova ili će baš svi briljirati i dodatno otežati žiriju – odgovor će gledatelji doznati  večeras u 20 sati, u velikom uzbudljivom finalu ‘Zvijezda’!

Komentiraj