Drama se nastavlja

“Igor mi je ostavio zapaljivi predmet pred kućom”: Popović “sipa” teške optužbe na račun Severininog muža

Milan Popović je jučer u javnost pustio snimku nadzornih kamera, na kojoj se, kako kaže, vidi Severinin suprug Igor Kojić dok ispred ulaza njegove kuće na zagrebačkom Horvatovcu postavlja nepoznati zapaljivi predmet nalik crnoj svijeći.

Naime, Severina i Popović se već godinama sudski spore za skrbništvo nad sinom Aleksandrom, no sada je sukob prešao na sasvim novu razinu.

Popović je jučer za Jutarnji list rekao da sumnjam da je riječ o eksplozivnoj napravi, što je prijavio policiji u utorak, dan prije zakazanog ročista s bivšom partnericom.

Na snimci koju je predao policiji vidi se kako u utorak u 12:31 sati iz crnog Audija izlazi nepoznati muškarac. Popović tvrdi da se radi o Igoru Kojiću jer se, kako kaže, na povećanom kadru vidi da je on, kao i da automobil ima njegove registracijske oznake. Taj je muškarac pred Popovićevom kućom ostavio nepoznati predmet pred kolnim ulazom i odmah se vratio u automobil i odvezao.

“Naprava koju je Kojić ostavio pred vratima, koja su mi glavni ulaz u garažu, nalik je na svijeću, ali je ispunjena nečim crnim nalik na katran, što je i curilo iznutra i dosta je teža od svijeće. Na kamerama je vidljivo da je predmet gorio pred kućom, ali je, na svu sreću, vjetar ugasio plamen. Kako bilo, sve sam prijavio policiji i sada forenzičari rade na tome da se utvrdi o kakvom se objektu radi. Jasno se vidi da je predmet ostavio Kojić koji je previdio videonadzor na kući”, objasnio je srpski poduzetnik za Jutarnji.

Popović u trenutku ostavljanja nepoznate naprava nije bio doma, a tvrdi da je razlog svemu prijetnja ili zastrašivanje. “Zabrinjavajuće je da je zastrašivanju i prijetnjama pribjegla osoba koja provodi vrijeme s mojim sinom i kakav to utjecaj na njega može imati. Kao otac se jako brinem zbog toga. U svakom slučaju, policija ima sve podatke i polažem nadu u kompetentnost struke da se provede istraga i poduzmu zakonske mjere za takav slučaj”, rekao je poduzetnik.

Cijelim se slučajem bavi zagrebačka policija, a potvrdili su da se nije radilo o eksplozivnoj napravi, već o bezazlenom predmetu. No, dodali su da se zbog načina na koji je ostavljen može protumačiti kao neka vrsta zastrašivanja.

Jutarnji doznaje da je policija kasnije Popoviću ponudila za protiv Kojića pokrene kazneni progon, što je on odbio. Obavljeni su i obavijesni razgovori s više osoba, uključujući i Kojića. Sva su saznanja proslijeđena državnom odvjetništvu budući da je sličan predmet nedavno gorio kod kuće Edvina Softića, Severininog bivšeg prijatelja s kojim se nedavno posvađala.

Kako to obično biva, regionalni portali su se raspisali o cijelom slučaju, dok su srpski mediji išli toliko daleko da su sve okarakterizirali Severininim pokušajem ubojstva bivšeg partnera, na što se ona osvrnula jučer na svome Instagramu.

Budući da je policija utvrdila da se ipak ne radi o eksplozivnoj napravi počele su se rađati teorije o crnoj magiji, odnosno bacanju uroka. Naime, slični se predmeti koriste u te svrhe, a kako piše Jutarnji, neki izvori tvrde da je menadžeru Edvinu Softiću nedavno na vrata zvonio upravo Kojić s “nekakvom svijećom” u rukama, piše Jutarnji list

Komentiraj