natalie portman

Teroristički napad na Braču u novom hitu koji stiže na Motovun Film Festival

Teroristički je napad na Braču, u pozadini svira Tajčina ‘Hajde da ludujemo’, dok napadači nose maske pune šljokica kakve Natalie Portman ima u spotu svojeg glazbenog hita.

Zvuči bizarno, ali to je ključna scena iz filma ‘Vox Lux’, senzacije posljednjeg venecijanskog festivala. Jedan od filmova o kojima se najviše pričalo prošle zime napokon stiže i u Hrvatsku, na Motovun Film Festival.

Natalie Portman briljira u ulozi pop dive Celeste koja je sa sestrom kao tinejdžerica preživjela tragičnu pucnjavu u provincijskoj školi. Nemili događaj su i opjevale što joj je donijelo planetarnu popularnost, ali i karijeru punu skandala. U nesmiljenim uvjetima današnjeg showbizza Celeste se pretvara istodobno u čudovište i u žrtvu industrije zabave, dodatno obilježenu životnom tragedijom iz djetinjstva. Godinama kasnije nasilni događaj u Hrvatskoj ponovo izaziva potres u njenom životu i karijeri koju vodi nemilosrdni menadžer, a tumači ga izvrsni Jude Law, piše Tportal.

‘Vox Lux’ podsjeća na Crnog labuda, prethodni hit za koji je Natalie Portman dobila Oscara za najbolju žensku ulogu. Doprinosi tome i plesna koreografija koju je u oba filma režirao glumičin suprug Benjamin Millepied. S druge strane, Natalie Portman u Vox Luxu sama izvodi originalne pjesme koje je za ovaj film napisala pop pjevačica Sia.

Komentiraj