o svemu pomalo

“Volim se poigravati metaforama, volim čak i stvarati svoje vlastite riječi”: Vjekoslava Huljić objasnila zašto toliko voli pisanje

“Pa ne znam, valjda smo se tako potrefili on i ja. Netko je gore imao na pameti da baš on i baš ja budemo taj i ta koji će uspješno nešto napraviti u tom pogledu”, rekla je supruga Huljić.

Ova samozatajna 56-godišnja Splićanka niže uspjeh za uspjehom, a teško se odlučiti ide li joj bolje pisanje tekstova ili knjiga, piše Tabloid.hr

“Mislim da je u obe sfere podjednako uspješna, ali logično je da pisani tekst ima dalji domet jer ima širu publiku”, komentirao je Tonči.

Da će postati književnica, ova najproduktivnija domaća autorica znala je od malena, a u to smo se uvjerili i na promociji “Moje ljeto s Picassom”.

“Ja volim reći da sam se rodila s perom. Od kako sam naučila slova, počela sam pisati pjesmice i znala sam da će ta djevojčica jednoga dana postati književnica. Zapravo, to je bio moj san, isto kao što dan danas volim djeci reći da imaju svoj san i da uvijek imaju malo glavu u oblacima, da ostanu što duže djeca i da pokušaju zaista ostvariti one svoje želje iz djetinjstva”, rekla je Vjekoslava.

Huljići se vode onom kako je obitelj uvijek na prvom mjestu pa su privatno i poslovno gotovo nerazdvojni. No, mamine se knjige baš poput lektira, ne čitaju tako često.

“Ja još imam zadnje dvije za pročitati. Ispričavam se mami. Još mi je suptilno ostavlja otvorenu na stolu”, našalio se sin Ivan.

“Ja ih pročitam prije nego što izađu, a brat je mislim tek nedavno pročitao jednu njenu knjigu za odrasle. On se nekako uvijek boji čitati njezine radove”, rekla je kći Hana.

“Jesam većinu, tako da priznam. Neke jednostavno nisam, stalno ih ostavim sa strane. Tako da 70% jesam, 30% nisam”, priznao je Tonči.

Kad napišeš 600 tekstova, teško se odlučiti za najdraži, no ipak postoje neki koji ne zauzimaju preveliko mjesto u srcu.

“U tome je ljepota stvaranja što je svaka pjesma uvijek nova i svaka pjesma je novi izazov. Idem sad reći nešto što još do sad nitko nije rekao. Volim metafore, volim se poigravati metaforama, volim čak i stvarati svoje vlastite riječi, što možda ponekad nije nekima razumljivo, ali jednostavno to sam ja i ja se držim onog kako ja hoću i to je jednostavno moj stil i moj put”, kaže Vjekoslava.

Upravo je ova dama baš ona žena, majka i kraljica o kojoj toliko slušamo. I da ne bi bilo zabune, ona je uistinu rođena da joj bude lipo, piše Tabloid.hr

Komentiraj