loše vibracije

Loše spavate? Možda su krive stvari koje trpate ispod kreveta

Feng shui se bavi stvaranjem optimalnog protoka energije u domu. Upozorava na oštre kutove, teške predmete i smetnje svih vrsta. Drevna filozofija rođena je u Kini prije gotovo 6000 godina nastala je iz uvjerenja da okruženje oko nas stvara kvalitetu života.

Neke feng shui smjernice posebno su problematične kod manjih prostora, a jedna od tih je da ne bismo smjeli imati skladište ispod kreveta, piše Život i stil

Prema feng shuiju, stvari ispod vašeg kreveta mogu sabotirati vaš san. “Prema ovoj filozofiji najbolje je imati protok zraka oko vas dok spavate, stoga ne bismo smjeli imati stvari ispod kreveta”, kaže stručnjakinja za feng shui i arhitekt Anjie Cho za Mindbodygreen. Cho objašnjava da je posebno važno imati slobodnu energiju ili chi koja vas okružuje kada ste u pasivnom stanju spavanja. Kada fizička smetnja stane na put, to može dovesti do nemirnih noći.

“Ako morate imati spremište ispod kreveta, trebalo bi biti dobro organizirano i to bi trebale biti stvari koje su povezane s spavanjem kao što su plahte, jastuci, posteljina i ručnici. Ako vam je nužno, možete pospremiti i odjeću jer je mekana”, dodaje Anjie Cho.

“Na primjer, ako imate cipele ispod kreveta, to može uzrokovati nesanicu jer vaše cipele predstavljaju kretanje i djelovanje. Definitivno ne želite imati ništa što je emocionalno nabijeno, poput fotografija bivših momaka ili bilo čega što je fizički oštro”, dalje dodaje.

Postoji puno dodatnih savjeta za dobar san što uključuje uklanjanje velikih predmeta i slika koje vise iznad kreveta (ideja je da nose tešku, prijeteću energiju) i da možete pristupiti krevetu s obje strane, osobito ako ga dijelite s partnerom, piše Život i stil

Komentiraj