čas posla

Bez puno muke i zablistat će: Par savjeta za brzo čišćenje kuhinje

Uz samo nekoliko pravila vaša kuhinja će biti potpuno čista. Vrlo je važno da se pridržavate pravila “od vrha prema dnu”.

Ako želite brzo očistiti kuhinju, slijedite stara pravila “od vrha do dna” i od “naprijed prema natrag”. “To štedi vrijeme i nećete udvostručili posao”, kaže Kulaga.

“Ako očistite prednji dio štednjaka prije nego gornjeg dijela, morat ćete ponovno očistiti dio ispod”, dodaje, piše Život i stil.

Imate li svijetle ormare, nekoliko masnih mrlja može učiniti cijelu kuhinju prljavom. Danny Lipford, stručnjak za domaćinstvo i voditelj televizijske i radio emisije “Homeowner”, ima veliki savjet o tome kako brzo očistiti kuhinju: “Zagrijte vlažnu spužvu u mikrovalnoj pećnici na minutu, a zatim dodajte deterdžente s citrusima. Topla spužva uklonit će mrlje i smanjiti vrijeme čišćenja.”

Sudoper mora biti čist

Sjajni kuhinjski sudoper od nehrđajućeg čelika najvažniji je dio vaše kuhinje. Za brzo čišćenje sudopera bez grebanja, koristite vlažnu spužvicu i sodu bikarbonu.

“Soda bikarbone uklonit će mrlje bez grebanja po površini”, kaže Kathleen McEvoy za Msn.com. “Nakon što očistite mrlje, ispunite bocu za prskanje octom i isperite sudoper”, objašnjava McEvoy. Ocat djeluje kao dezinfekcijsko sredstvo. Isperite vodom i sudoper će zasjati kao novi.

Vrlo je važno da osvježite zrak, probajte naći prirodna sredstva ili mirisne svijeće koje će pomoći da vaša kuhinja djeluje svježije. I jedna od najvažnih stvari je da pod vaše kuhinje bude čist i svjež.

Komentiraj