donose bolje odluke

Komplicirane i teške žene su pametnije

Ako svako malo čujete da ste komplicirani i da je s vama teško, ne brinite – to uopće nije loše. Štoviše, shvatite takve opaske kao kompliment.

Naime, znanstvenici sa Sveučilišta Stanford su otkrili da su žene teškog karaktera pametnije od žena u čijem je društvu uvijek ugodno, piše Brightside, prenosi Život i stil.

Svoju tvrdnju temelje na činjenici da žene koje znaju biti loše raspoložene i nezadovoljne, donose bolje odluke i mozak im brže radi. Mogu se vrlo brzo sjetiti raznih detalja i naoko nevažnih podataka.

Raspoloženje nam varira ovisno o tome što nam se događa u životu. Ova studija pokazuje da je dobro čak se i naljutiti kada se suočimo s problemom ili moramo donijeti tešku odluku.

Unutarnja negativnost potaknut će nas da se usredotočimo na problem ili situaciju u kojoj se nalazimo te da donesemo najbolju moguću odluku.

Žena koja je nezadvoljna ili loše raspoložena usredotočit će se na okolinu i intenzivno razmišljati o onome što vidi, što ju okružuje kako bi nešto promijenila. Teška narav može dobro doći u donošenju odluka i prosudbi pa će komplicirane žene nerijetko zauzeti vodeća mjesta u tvrtkama i biti uspješne u upravljanju timom, no to ima svoju cijenu i odrazit će se na zdravlje ukoliko smo dugoročno u negativnom raspoloženju, piše Život i stil.

Komplicirane žene lakše pronalaze rješenja za profesionalne i privatne problema, jer se ne vode emocijama, već zaključuju hladne glave.

No, neprekidno stanje razdražljivosti i negativnosti može ljude odvesti u depresiju pa i u fizičke bolesti. Zbog toga su stručnjaci koji su proveli studiju preporučili da svoje osjećaje uravnotežimo.

Komentiraj