jer godine su samo broj

Želite izbrisati godine? Koristite ove jednostavne trikove

Za mladolik izgled nisu presudne skupe kreme i estetski tretmani. Bitno je što jedemo, ali i kakvu frizuru imamo i koju maskaru koristimo.

Godine su samo broj pa želimo li izgledati jednako fantastično kako se i osjećamo, pomoći će nekoliko anti-age trikova. I ne, ne odnose se isključivo na kožu. Ponekad je dovoljno promijeniti frizuru ili maskaru, piše Život i stil.

Zaštitni faktor nije samo za lice

Želimo li mladoliku kožu trebamo je čuvati od sunca i zato kroz cijelu godinu koristimo kremu sa zaštitnim faktorom. No, osim lica, sunčevim su zrakama izložene i naše ruke pa nemojte na njih zaboraviti.

Koža ruku je nježna i podložna faktorima iz okoliša te nerijetko baš ruke otkrivaju godine. Kada idući put nanesete kremu na lice, ostatak razmažite po rukama, vratu i dekolteu.

Vitamin C

Vitamin C ima trostruki učinak na kožu – jak je antioksidans, briše hiperpigmentacijske mrlje i stimulira kožu da proizvodi kolagen te ona ostaje mladolika i meka. Dermatolozi preporučuju vitamin C u serumu koji se na lice nanosi prije kreme. No, nemojte ostati samo na serumu. Puno je bitnije unositi vitamin C u organizam kroz voće i povrće.

Korektor za podočnjake

Crni krugovi pod očima dodaju nam godine i čine da izgledamo umorno. Nakon što na područje oko očiju umasirate kremu, nanesite korektor. Izgledat ćete svježe i odmorno.

Maskara

Ako koristite crnu maskaru, zamijenite je smeđom. Omekšat će linije lica, a oči će doći dodatno do izražaja te ćete izgledati mlađe i odmornije.

Kosa

Ovaj trik kosi se s uvriježenim mišljenjem da što smo stariji trebamo imati kraću kosu. Nije poanta u duljini nego u frizuri. Zastarjele frizure nadodaju godine. Ako već dulje imate istu frizuru, vrijeme je za promjenu.

Komentiraj